First Lecture

Vozila (SR) | Upoznavanje dece sa problemima iz spektra autizma sa emocijama

Zabavan crtani film namenjen deci sa poremećajima iz autističnog spektra. Ovo je edukativan crtani film koji ovakvu decu uči da razumeju emocije, kao i izraze lica ih prate.

Kome je namenjen?Ovaj crtani film je posebno dizajniran za decu sa poremećajima iz autističnog spektra, odnosno decu koja imaju teškoće da prepoznaju emocije i izraze lica koji ih prate. Naučno je dokazano da pomaže deci uzrasta od 4 do 8 godina.

Dodatno, od ovog crtanog filma korist mogu imati i:


* Deca bilo kog uzrasta

* Deca koja imaju poteškoća da savladaju veštine za funkcionisanje u društvu zbog stidljivosti, anksioznosti ili nekog drugog razloga.O crtanom filmuU crtanom filmu "Vozila" glavni likovi su animirana vozila sa pravim ljudskim licima. Razlog zašto se koriste vozila je taj što su za mnogu decu sa poremećajima iz spektra autizma vozila predvidljivija od ljudi, tako da je priča o vozilima, a naročito o vozilima koja se kreću po šinama, prijatan način da se takvoj deci skrene pažnja na lica i emocije.


Svih petnaest epizoda ovog crtanog filma mogu se gledati više puta. Deca uživaju da ih gledaju iznova i iznova - a ovo im pomaže da uče. U crtanom filmu se pojavljuje osam likova, i svi su igračke-vozila, svaki sa drugačijim karakterom. Oni su deo kompleta za igranje koji se nalazi u dečijoj sobi, okruženju koje je predvidivo i poznato, ali koje ne skreće pažnju sa glavne priče.


Svaki lik ima pravo ljudsko lice, a ne nacrtano lice, kako bi deca ono što nauče iz crtanog filma mogla da primene u stvarnom životu.


Vozila ožive kada njihov vlasnik, dečak Džejmi, ujutru ode u školu. Pored vozila, tu je i narator koji objašnjava što se dešava sa vozilima.Naučno dokazanoOvaj crtani film je naučno evaluirao Centar za Istraživanje Autizma na Univerzitetu Kembridž. Istraživači su u naučnoj studiji dokazali da deca nakon gledanja "Vozila" 15 minuta dnevno u periodu od jednog meseca bolje prepoznaju emocijе.


Većina dece sa poremećajima iz spektra autizma koji su učestvovali u istraživanju je uspelo da sustigne svoje vršnjake. Takođe, većina dece je uspela da generalizuje ono što su naučili u crtanom filmu na lica i situacije u stvarnom životu.


Posetite www.thetransporters.com/products da biste preuzeli besplatnu informativnu knjižicu sa savetima i aktivnostima o tome kako pomoći vašem detetu da bolje iskoristi ono što "Vozila" nude.

Complete and continue